Ali Paşa Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç, 200gr kıyma, 1adet soğan, 3adet domates, sıvıyağ, 1kaşık un, sıcak su, tuz-karabiber




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık suda ½ saat bekletin yıkayıp süzün. Yağda kavurun, tuzunu ve suyunu ayarlayıp kısık ateşte pişirin. Pişince demlenmeye bırakın. Kıymayı bir kaba alın rendelenmiş soğan ile yoğurun şekillendirerek üzerlerine un serpin. Domatesleri kabuklarını soyup doğrayın. Önce köfteleri kızartın ardından domatesi ekleyip soteleyin. Demlenen pilavı servis tabağına alın üzerine de etli sosu dökün. Karabiber serperek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Ali Paşa Pilavı tarifi, Ali Paşa Pilavı nasıl hazırlanır, Ali Paşa Pilavı nasıl yapılır, Ali Paşa Pilavı yemek tarifi, Ali Paşa Pilavı yapılışı