Sebzeli Tavuk Dolgu
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1adet tavuk, 2adet havuç, 2adet patates, 1adet pırasa, 3adet domates, 1adet çarliston biber, 1çay bardağı bezelye, 1çay bardağı pirinç, sıvıyağ, tuz-karabiber
HAZIRLANIŞI
Bezelye, havuç ve pirinci haşlayın. Tavuğun içini açın yıkayıp, tuz ve karabiber serpin. Ardından haşlanmış pirinç, havuç ve bezelyeyi koyun. Biberi doğrayıp onu da koyun; tavuğun üzerine de sıvıyağ gezdirin. Streç film kullanarak 5-6 kat sarın, 150 derecede 1,5 saat fırında pişirin. Patatesleri kızartın, servis tabağına alın. Pırasayı ince ince, domatesin de kabuğunu soyup küp küp doğrayın; ikisini yağda soteleyin. Pişen tavuğu ılınınca streç filmden ayırın dilimleyip patatesin yanına alın. Üzerlerine de hazırladığınız sosu gezdirin.
Anahtar Kelimeler: Sebzeli Tavuk Dolgu tarifi, Sebzeli Tavuk Dolgu nasıl hazırlanır, Sebzeli Tavuk Dolgu nasıl yapılır, Sebzeli Tavuk Dolgu yemek tarifi, Sebzeli Tavuk Dolgu yapılışı