Sebzeli Tavuk Dolgu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet tavuk, 2adet havuç, 2adet patates, 1adet pırasa, 3adet domates, 1adet çarliston biber, 1çay bardağı bezelye, 1çay bardağı pirinç, sıvıyağ, tuz-karabiber




HAZIRLANIŞI

Bezelye, havuç ve pirinci haşlayın. Tavuğun içini açın yıkayıp, tuz ve karabiber serpin. Ardından haşlanmış pirinç, havuç ve bezelyeyi koyun. Biberi doğrayıp onu da koyun; tavuğun üzerine de sıvıyağ gezdirin. Streç film kullanarak 5-6 kat sarın, 150 derecede 1,5 saat fırında pişirin. Patatesleri kızartın, servis tabağına alın. Pırasayı ince ince, domatesin de kabuğunu soyup küp küp doğrayın; ikisini yağda soteleyin. Pişen tavuğu ılınınca streç filmden ayırın dilimleyip patatesin yanına alın. Üzerlerine de hazırladığınız sosu gezdirin.

Anahtar Kelimeler: Sebzeli Tavuk Dolgu tarifi, Sebzeli Tavuk Dolgu nasıl hazırlanır, Sebzeli Tavuk Dolgu nasıl yapılır, Sebzeli Tavuk Dolgu yemek tarifi, Sebzeli Tavuk Dolgu yapılışı