Köri Soslu Piliç
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1adet tavuk göğsü, 10adet mantar, 1adet soğan, 2diş sarımsak, 1tatlı kaşığı un, 1tatlı kaşığı köri baharatı, 1çaybardağı süt, sıvıyağ, su, tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanı, sarımsağı, mantarı ve tavuk etini doğrayın. Soğan ve sarımsağı yağda kavurup tavuk etlerini ekleyin. Mantarı da katın bir miktar daha kavurun. Hepsi yumuşayınca un katıp 2dk karıştırın, sütü ekleyin. Ardından yeteri kadar su ve baharatını katıp kısık ateşte ½ saat pişirin.
Anahtar Kelimeler: Köri Soslu Piliç tarifi, Köri Soslu Piliç nasıl hazırlanır, Köri Soslu Piliç nasıl yapılır, Köri Soslu Piliç yemek tarifi, Köri Soslu Piliç yapılışı