Cevizli Çıtır Kadayıf

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr tel kadayıf, 50gr margarin, 1fincan sıvıyağ, 1kase ceviz veya yeşil fıstık
Şerbeti 3bardak suyu 2bardak şekerle kaynatıp ½ limon suyu sıkın




HAZIRLANIŞI

Tel kadayıfı didin, sıvıyağ ile karıştırın. Yarısını margarinle yağladığınız fırın tepsisine yayın; üzerine fıstığı serpin. Kalan kadayıfı da yayın başka bir tepsi kullanarak baskı yapın, kadayıf iyice sıkışsın. 1saat kadar bekletip 170derecede kızartın. Kadayıf soğuyunca üzerine soğuk şerbeti yedirin.

Anahtar Kelimeler: Cevizli Çıtır Kadayıf tarifi, Cevizli Çıtır Kadayıf nasıl hazırlanır, Cevizli Çıtır Kadayıf nasıl yapılır, Cevizli Çıtır Kadayıf yemek tarifi, Cevizli Çıtır Kadayıf yapılışı