Cevizli Çıtır Kadayıf
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500gr tel kadayıf, 50gr margarin, 1fincan sıvıyağ, 1kase ceviz veya yeşil fıstık
Şerbeti 3bardak suyu 2bardak şekerle kaynatıp ½ limon suyu sıkın
HAZIRLANIŞI
Tel kadayıfı didin, sıvıyağ ile karıştırın. Yarısını margarinle yağladığınız fırın tepsisine yayın; üzerine fıstığı serpin. Kalan kadayıfı da yayın başka bir tepsi kullanarak baskı yapın, kadayıf iyice sıkışsın. 1saat kadar bekletip 170derecede kızartın. Kadayıf soğuyunca üzerine soğuk şerbeti yedirin.
Anahtar Kelimeler: Cevizli Çıtır Kadayıf tarifi, Cevizli Çıtır Kadayıf nasıl hazırlanır, Cevizli Çıtır Kadayıf nasıl yapılır, Cevizli Çıtır Kadayıf yemek tarifi, Cevizli Çıtır Kadayıf yapılışı