Buğday Soslu Somon Balığı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5dilim somon balığı, 1bardak buğday, 1adet salatalık turşusu, 1adet kırmızıbiber, 2adet yeşilbiber, 1adet domates, 1tutam maydanoz, 1kaşık sirke, sıvıyağ, 1adet limon, tuz, kırmızı pul biber




HAZIRLANIŞI

Buğdayı haşlayarak süzün. Yağ içine ½ limon sıkıp az da tuz katıp karıştırın. Bu sosu balığın üzerine yedirin 170derecede 20dk kızartın. Süzdüğünüz buğdayı bir kap içinde doğradığınız kırmızıbiber, yeşilbiber, domates ve sirke ile karıştırın. Üzerine az yağ, birkaç damla limon sıkın ve tuz döküp tekrar karıştırın. Küp küp doğradığınız salatalık turşusunu ekleyin; pişen balıkla birlikte servis tabağına alarak maydanoz ile süsleyin.

Anahtar Kelimeler: Buğday Soslu Somon Balığı tarifi, Buğday Soslu Somon Balığı nasıl hazırlanır, Buğday Soslu Somon Balığı nasıl yapılır, Buğday Soslu Somon Balığı yemek tarifi, Buğday Soslu Somon Balığı yapılışı