Zeytin ve mantarlı Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç, 2adet soğan, 5adet mantar, 10adet siyah zeytin, 50gr margarin, 2kaşık sıvıyağ, maydanoz, su, tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci ½ saat ılık suda bekletip süzün. Margarini eritip pirinci kavurun. Sıcak suyunu, tuzunu katarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Bir tava içinde az yağda piyaz olarak doğradığız soğanı kavurun ince doğradığınız mantarı ilave edin. Soteleyin. En sona çekirdeği çıkarılmış zeytin ekleyin. Gerekiyorsa tuz serpin. Demlenen pilavı servis tabağına alıp üzerine mantarlı karışımı dökün. Tabağın çevresini maydanoz ile süsleyin.

Anahtar Kelimeler: Zeytin ve mantarlı Pilav tarifi, Zeytin ve mantarlı Pilav nasıl hazırlanır, Zeytin ve mantarlı Pilav nasıl yapılır, Zeytin ve mantarlı Pilav yemek tarifi, Zeytin ve mantarlı Pilav yapılışı