Gökçesu Pilavı
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1,5bardak pirinç, 1bardak nohut, 1adet havuç, 1tutam dereotu, 50gr margarin, su, tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci ½ saat ılık suda bekletip süzün. Havucu rendeleyin, nohudu haşlayın. Pirinci yağda kavurup havucu ekleyin 1-2 çevirip nohudu da ekleyin. Üzerine alabildiğine kaynar su katın tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişen pilavı 10dk dinlendirin. Servise sunarken kıyılmış dereotu serpin.
Anahtar Kelimeler: Gökçesu Pilavı tarifi, Gökçesu Pilavı nasıl hazırlanır, Gökçesu Pilavı nasıl yapılır, Gökçesu Pilavı yemek tarifi, Gökçesu Pilavı yapılışı