Gökçesu Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1,5bardak pirinç, 1bardak nohut, 1adet havuç, 1tutam dereotu, 50gr margarin, su, tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci ½ saat ılık suda bekletip süzün. Havucu rendeleyin, nohudu haşlayın. Pirinci yağda kavurup havucu ekleyin 1-2 çevirip nohudu da ekleyin. Üzerine alabildiğine kaynar su katın tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişen pilavı 10dk dinlendirin. Servise sunarken kıyılmış dereotu serpin.

Anahtar Kelimeler: Gökçesu Pilavı tarifi, Gökçesu Pilavı nasıl hazırlanır, Gökçesu Pilavı nasıl yapılır, Gökçesu Pilavı yemek tarifi, Gökçesu Pilavı yapılışı