Erzincan Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

150 gr taze fasulye
150 gr kıyma
50 gr erişte
sarmısak
maydanoz
dereotu
nane
yoğurt




HAZIRLANIŞI

Kıymayı karabiber ve tuz ile karıştırıp minik köfteler yapın. Köfteleri bir tencere de kaynattığınız salçalı suya atın. Fasulyeleri ince ince kıyıp tencereye koyun. Erişteler ve dövülen sarmısağı da koyduktan sonra fasulyeler pişinceye kadar, orta ateşte tutun.
Piştikten sonra, dereotu ve maydanozu ince ince üzerine kıyıp, çorbanın suyu ile sulandıdığınız yoğurdu ilâve edin. Bir çorba kaşığı tereyağı eritip, içinde naneyi bir iki kere çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökün.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Erzincan Çorbası tarifi, Erzincan Çorbası nasıl hazırlanır, Erzincan Çorbası nasıl yapılır, Erzincan Çorbası yemek tarifi, Erzincan Çorbası yapılışı