Pazı Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bağ pazı, 100gr kıyma, 2adet domates, 1adet soğan, 1fincan pirinç, 1kaşık salça, 1tatlı kaşığı un, 1tatam maydanoz, sıvıyağ, su, tuz




HAZIRLANIŞI

Pazı yapraklarını kaynar suda börttürün, süzün. Pirinci yıkayın. Domates ve soğanı ince ince doğrayıp bir kap içinde kıymayla karıştırın. Pirinci süzüp ekleyin. Bu harcı pazı yapraklarına koyarak sarın ve tencereye dizin. Küçük bir tava içinde yağı kızdırın ve unu kavurun. Domates ve salça katıp karıştırın. 1bardak kadar su ilave edip kaynatın. Bu sosu dolmaların üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Maydanozla süsleyerek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Pazı Dolması tarifi, Pazı Dolması nasıl hazırlanır, Pazı Dolması nasıl yapılır, Pazı Dolması yemek tarifi, Pazı Dolması yapılışı