Yoğurtlu Ispanak

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

½ kg ıspanak, 1kase yoğurt, 1adet domates, zeytinyağı, limon, tuz-karabiber




HAZIRLANIŞI

Ispanakları ayıklayıp yıkayın, bir miktar haşlayın. Haşlandığı vakit suyunu süzün soğuk suya bırakın ve tekrar süzün. İri parçalar halinde doğrayıp servis tabağına alın. Bir kase içinde yağ, limon, tuz ve karabiberi karıştırın bu sosu ıspanağa katıp karıştırın. Domatesi rendeleyin çok az yağ kullanarak küçük bir tava içinde örseleyin. Servise sunarken üzerine önce yoğurt; sonra domatesi dökün.

Anahtar Kelimeler: Yoğurtlu Ispanak tarifi, Yoğurtlu Ispanak nasıl hazırlanır, Yoğurtlu Ispanak nasıl yapılır, Yoğurtlu Ispanak yemek tarifi, Yoğurtlu Ispanak yapılışı