Sultan Mahmut Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1çay bardağı kırmızı mercimek, 1adet soğan, 1adet havuç, 1adet patates, 1adet kabak, 1adet kereviz, 1kaşık salça, 50gr tereyağı, sıcak su




HAZIRLANIŞI

Mercimeği yıkayıp süzün. Sebzeleri küp küp doğrayın. Yağı eritin soğanı kavurun mercimeği ekleyip 2dk daha kavurun. Doğradığınız sebzeleri aktarıp 5dk daha kavurun ve salçasını katın. Alabildiğine sıcak su katıp kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayınca ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Sultan Mahmut Çorbası tarifi, Sultan Mahmut Çorbası nasıl hazırlanır, Sultan Mahmut Çorbası nasıl yapılır, Sultan Mahmut Çorbası yemek tarifi, Sultan Mahmut Çorbası yapılışı