Meyaneli Gemici Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet levrek balığı, 1adet soğan, 1adet havuç, 2kaşık un, 1fincan sıvıyağ, 1tutam maydanoz, 1tatam dereotu, su, tuz




HAZIRLANIŞI

Balığı temizleyerek üzerini geçecek miktarda suda iri doğranmış soğan ve maydanozla haşlayın. Üzerine toplanan köpüğü çıkarın. Pişen balığı ayrı bir tabağa alın etlerini didin. Havucu rendeleyin. Bir tencere içinde yağı kızdırıp unu kavurun, havucu ekleyip 1-2dk karıştırın. Üzerine 1bardak soğuk su dökün. Hemen ardından balık suyunu tel süzgeçten geçirip onu da ekleyin. Su kaynamaya başlayınca da ayırdığınız balıketlerini katın. 2dk daha kaynatarak altını kapatın. Dereotuyla süsleyerek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Meyaneli Gemici Çorbası tarifi, Meyaneli Gemici Çorbası nasıl hazırlanır, Meyaneli Gemici Çorbası nasıl yapılır, Meyaneli Gemici Çorbası yemek tarifi, Meyaneli Gemici Çorbası yapılışı