Pırasa Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg pırasa, yeşil kısmı
1 kahve fincanı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 adet küçük patates
1 adet küçük soğan
1 adet küçük havuç
2 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı yağ
1 adet yumurta
et suyu veya su
maydanoz
limon
tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanları rendeleyip, yağla birlikte kavrun ve içine salça ilave edin. Çok ince doğranmış pırasa, havuç rendesi, patates ve yeteri kadar etsuyu veya suyu katın. Kaynayınca pirinç ilave edin ve pişmeye bırakın. Pişince bir adet yumurta, iki kaşık un ve limonla çırpıp, çorbaya katın ve ateşin altını kapatın.
Ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Pırasa Çorbası tarifi, Pırasa Çorbası nasıl hazırlanır, Pırasa Çorbası nasıl yapılır, Pırasa Çorbası yemek tarifi, Pırasa Çorbası yapılışı