Ayran Aşı Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bardak haşlanmış buğday, 2kase yoğurt, ½ demet dereotu, tuz, su




HAZIRLANIŞI

Buğdayı akşamdan ıslatın ertesi gün bol suda iyice haşlayın. Suyu koyulaşacaktır. Yoğurda ½ bardak kadar su koyup yumuşatın. Haşlanan buğdayın altını kapatıp yoğurt ile karıştırın. Tuzunu ilave edin. Ilınınca buzdolabında bekletin, servise sunarken üzerine dereotu serpin. Soğuk olarak servise sunulur.

Anahtar Kelimeler: Ayran Aşı Çorbası tarifi, Ayran Aşı Çorbası nasıl hazırlanır, Ayran Aşı Çorbası nasıl yapılır, Ayran Aşı Çorbası yemek tarifi, Ayran Aşı Çorbası yapılışı