Ayran Aşı Çorbası
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1bardak haşlanmış buğday, 2kase yoğurt, ½ demet dereotu, tuz, su
HAZIRLANIŞI
Buğdayı akşamdan ıslatın ertesi gün bol suda iyice haşlayın. Suyu koyulaşacaktır. Yoğurda ½ bardak kadar su koyup yumuşatın. Haşlanan buğdayın altını kapatıp yoğurt ile karıştırın. Tuzunu ilave edin. Ilınınca buzdolabında bekletin, servise sunarken üzerine dereotu serpin. Soğuk olarak servise sunulur.
Anahtar Kelimeler: Ayran Aşı Çorbası tarifi, Ayran Aşı Çorbası nasıl hazırlanır, Ayran Aşı Çorbası nasıl yapılır, Ayran Aşı Çorbası yemek tarifi, Ayran Aşı Çorbası yapılışı