Marul Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet marul, 1adet soğan, 1adet domates, 1fincan pirinç, 100gr kıyma, 3kaşık sıvıyağ, ½ bardak su, tuz-karabiber




HAZIRLANIŞI

Marulu yıkayın yapraklarına ayırıp 5dk haşlayın soğuk suya yatırın. Soğanı ve domatesi doğrayın. Pirinci yıkayın. Kıymaya; soğan, domates, pirinç ve baharat katıp yoğurun. Marulu iyice süzün, aralarına harçtan koyup asma gibi sarın, tencereye dizin. Üzerine yağ ve su ekleyerek kısık ateşte yarım saat pişirin.

Anahtar Kelimeler: Marul Dolması tarifi, Marul Dolması nasıl hazırlanır, Marul Dolması nasıl yapılır, Marul Dolması yemek tarifi, Marul Dolması yapılışı