Bulgurlu karışık Dolma

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet domates, 2adet patlıcan, 5adet dolmalık biber, 2adet taze soğan, 2adet yeşilbiber, 1çay bardağı sıvıyağ, 1bardak bulgur, 1bardak sıcak su, tuz, yenibahar




HAZIRLANIŞI

Bulguru yıkayıp ıslatın. Patlıcanları ortada ikiye bölüp içlerini temizleyin ve tuzlu suda bekletin. Domateslerin üstlerini kesin içlerini oyun. Dolmalık biberleri temizleyin. Yeşilbiber ve taze soğanı ince ince doğrayın ( ½ çay bardağı) kızgın yağda soteleyin. Domates içlerini ve baharatı katın. Bulguru ekleyerek iyice karıştırın. 1çay bardağı sıcak su katıp çekene kadar pişirin. Patlıcanları süzün; hazırladığınız içi sebzelere doldurun, kalan yağı gezdirin az su katıp kısık ateşte 10dk kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Bulgurlu karışık Dolma tarifi, Bulgurlu karışık Dolma nasıl hazırlanır, Bulgurlu karışık Dolma nasıl yapılır, Bulgurlu karışık Dolma yemek tarifi, Bulgurlu karışık Dolma yapılışı