Zeytinyağlı Yaprak Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

250gr asma yaprağı, 2adet soğan, 2adet domates, 2bardak sıcak su, 1bardak zeytinyağı, 1adet limon, 1bardak pirinç, 1tatlı kaşığı şeker, 1tatlı kaşığı kuş üzümü, 1kaşık dolmalık fıstık, tuz-karabiber, yeni bahar




HAZIRLANIŞI

Asma yapraklarını haşlayıp, süzün. Pirinci yıkayıp ıslatın. Soğan ve domatesi doğrayın. Kuş üzümünü ılık suda bekletin. Pirinci süzün; soğan, domates, kuş üzümü, fıstık, ½ bardak zeytinyağı ve baharatla karıştırın. Üzerine 1çay bardağı su ilave edip bu harcı suyunu çekene kadar pişirin. Asma yapraklarına koyup sarın ve tencereye dizin. Kalan suya; kalan zeytinyağını, tuzu ve şekeri karıştırın bu sosu asmaların üzerine gezdirin. Limonu dilimleyip aralarına yerleştirin. Orta ateşte yarım saat pişirin

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Yaprak Dolması tarifi, Zeytinyağlı Yaprak Dolması nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Yaprak Dolması nasıl yapılır, Zeytinyağlı Yaprak Dolması yemek tarifi, Zeytinyağlı Yaprak Dolması yapılışı