Zeytinyağlı Lahana Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet lahana, 1adet limon, 2adet soğan, 1,5bardak pirinç, 1fincan dolmalık fıstık, 1fincan kuş üzümü, 1bardak zeytinyağı, 1tatlı kaşığı şeker, 2bardak sıcak su, tuz-karabiber




HAZIRLANIŞI

Lahana yapraklarını bol suda haşlayıp süzün. Pirinci yıkayın. Soğanı kavurun; pirinci, kuş üzümünü, fıstığı, şekeri ve baharatı ilave ederek 1bardak su katın. Suyunu çekene kadar pişirin. Bu harcı yapraklara koyup sarın ve tencereye dizin. 1bardak sıcak su katıp kısık ateşte yarım saat pişirin. Servise sunarken limon dilimleriyle süsleyin.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Lahana Dolması tarifi, Zeytinyağlı Lahana Dolması nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Lahana Dolması nasıl yapılır, Zeytinyağlı Lahana Dolması yemek tarifi, Zeytinyağlı Lahana Dolması yapılışı