Zeytinyağlı Enginar Dolması
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4adet enginar, 1adet soğan, 2adet havuç, 2adet patates, 1bardak haşlanmış bezelye, 1,5bardak zeytinyağı, 1tatlı kaşığı şeker, 1adet limon, 1bardak su, ½ demet dereotu, tuz
HAZIRLANIŞI
Patates, soğan ve havucu küp küp doğrayın, hepsini ½ bardak yağda soteleyin. Bezelyeyi karıştırın iyice yumuşasınlar. Bu harcı enginarlara doldurun. Kalan yağa; tuz, şeker, limon suyu ve 1bardak su ilave edin çırpın. Bu sosu enginarlara döküp orta ateşte 20dk pişirin. Servis ederken üzerine kıyılmış dereotu serpin.
Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Enginar Dolması tarifi, Zeytinyağlı Enginar Dolması nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Enginar Dolması nasıl yapılır, Zeytinyağlı Enginar Dolması yemek tarifi, Zeytinyağlı Enginar Dolması yapılışı