Zeytinyağlı Enginar Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet enginar, 1adet soğan, 2adet havuç, 2adet patates, 1bardak haşlanmış bezelye, 1,5bardak zeytinyağı, 1tatlı kaşığı şeker, 1adet limon, 1bardak su, ½ demet dereotu, tuz




HAZIRLANIŞI

Patates, soğan ve havucu küp küp doğrayın, hepsini ½ bardak yağda soteleyin. Bezelyeyi karıştırın iyice yumuşasınlar. Bu harcı enginarlara doldurun. Kalan yağa; tuz, şeker, limon suyu ve 1bardak su ilave edin çırpın. Bu sosu enginarlara döküp orta ateşte 20dk pişirin. Servis ederken üzerine kıyılmış dereotu serpin.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Enginar Dolması tarifi, Zeytinyağlı Enginar Dolması nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Enginar Dolması nasıl yapılır, Zeytinyağlı Enginar Dolması yemek tarifi, Zeytinyağlı Enginar Dolması yapılışı