Etli Dolmalar

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr kıyma, 5adet dolmalık biber, 2adet kabak, 1adet patlıcan, 5adet domates, 1,5 bardak pirinç, 3adet soğan, 1kaşık salça, 50gr margarin, ½ demet maydanoz, tuz-karabiber




HAZIRLANIŞI

Pirinci Yıkayın. Sebzelerin içini temizleyin. Kabak ve patlıcanı ikiye bölüp içlerini öyle temizleyin. Soğanı rendeleyin, kıymayı, pirinci, maydanozu, domateslerin içini, salçayı ve baharatı karıştırıp yoğurun. Sebzelerin içini bu harçla doldurun. Kestiğiniz saplarla ağızlarını kapatıp tencereye dizin. Suyunu katın, margarini küçük parçalara bölüp içine katın ve orta ateşte pişirin.

Anahtar Kelimeler: Etli Dolmalar tarifi, Etli Dolmalar nasıl hazırlanır, Etli Dolmalar nasıl yapılır, Etli Dolmalar yemek tarifi, Etli Dolmalar yapılışı