Kereviz Dolması
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4adet kereviz, 3adet havuç, 3adet soğan, 2adet patates, 1bardak haşlanmış bezelye, 1adet limon, 1bardak sıcak su, ½ bardak zeytinyağı, tuz
HAZIRLANIŞI
Kerevizleri soyun ortadan bölün, içlerini oyun. Havuçları ve patatesleri temizleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Hepsini limonlu suda bekletin. Soğanı doğrayın, 2kaşık yağda kavurun; bezelye, havuç ve patatesleri katıp soteleyin. Kerevizleri süzerek tencere içine alın boşluk kısımlarına malzemeyi doldurun. Kalan yağı gezdirin, 1bardak sıcak su katın, üzerine limon sıkıp orta ısıda pişirin.
Anahtar Kelimeler: Kereviz Dolması tarifi, Kereviz Dolması nasıl hazırlanır, Kereviz Dolması nasıl yapılır, Kereviz Dolması yemek tarifi, Kereviz Dolması yapılışı