Patlıcan Sarması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg patlıcan, 500gr kıyma, 2adet yumurta, 2adet domates, 1dilim bayat ekmek, sıvıyağ, tuz




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyarak uzunlamasına dilimleyin, tuzlu suda bekletin. Yumurtaları çırpın, yarım saat beklettiğiniz patlıcanları yumurtaya bulayıp yağda kızartın. Yağını çekmesi için peçete üzerine alın. Kıymayı ekmekle yoğurun, harcı patlıcan dilimleri arasına paylaştırıp rulo sarın. Geniş bir tencere içine dizerek üzerine rendelenmiş domates dökün. En sona üzerini kapatacak kadar su katarak kısık ateşte pişirin.

Anahtar Kelimeler: Patlıcan Sarması tarifi, Patlıcan Sarması nasıl hazırlanır, Patlıcan Sarması nasıl yapılır, Patlıcan Sarması yemek tarifi, Patlıcan Sarması yapılışı