Soğani

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet soğan, 1çay bardağı pirinç, 200gr kıyma, 4kaşık sıvıyağ, 1kaşık domates salçası, 1kaşık biber salçası, 1bardak sıcak su, tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanların alt kısmından biraz kesin, kabuklarını soyun bütün halde haşlayın. Süzdükten sonra katlarına ayırın. Pirinci yıkayıp ıslatın. Yağı kızdırın salçaları ilave edin. Altını kapatıp kıyma ve pirinci katıp karıştırın.
Bu harcı soğanların içine doldurup geniş bir tencere içine dizin. 1bardak su katın kısık ateşte yarım saat pişirin.

Anahtar Kelimeler: Soğani tarifi, Soğani nasıl hazırlanır, Soğani nasıl yapılır, Soğani yemek tarifi, Soğani yapılışı