Krep
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4 yumurta
2 su bardağı un
1su bardağı süt
1 su bardağı su
60 gr margarin (eritilmiş)
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Bütün malzeme pütürsüz bir şekilde çırpılır. Boza kıvamındaki hamurdan 1 kepçe alınarak yağsız olarak teflon tavaya dökülür. Tava eğilerek her tarafina eşit yayılır. Birkaç dakika altın sarısı olana kadar kızartılır. Çevrilir diğer yüzü de kızartılır.
AFİYET OLSUN !
Nihal Kanat'a teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Krep tarifi, Krep nasıl hazırlanır, Krep nasıl yapılır, Krep yemek tarifi, Krep yapılışı