Sütlaç

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1.5 kg süt
1 büyük çay fincanı dolusu pirinç
1 büyük çay fincanı toz şeker




HAZIRLANIŞI

Ayıklanmış, yıkanmış pirinç bol suda pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika haşlanır. Piştikten sonra süzülen pirinç 1.5 kilo süte ilave edilir, daha sonra buna şeker de katılır ve koyulaşana kadar tahta bir kaşıkla karıştırılarak orta harlı ateşte 20 dakika kadar pişirilir.
Ufak toprak kaplara dökülür, arzuya göre fırına konup fırının ızgara bölümü açılarak sütlaçların üst kısmı hafif yakılır.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Sütlaç tarifi, Sütlaç nasıl hazırlanır, Sütlaç nasıl yapılır, Sütlaç yemek tarifi, Sütlaç yapılışı