Domatesli Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
2 adet olgun domates
½ paket tereyağ
2.5 bardak su




HAZIRLANIŞI

Ayıklanıp, yıkanmış pirinç üzerini örtecek kadar ılık suda iki saat kadar bekletilir. Daha sonra bir tencerede rendelenmiş domates, tereyağ ile öldürülür ve süzülen pirinç ilave edilir. Bir iki defa tahta kaşıkla çevrilip üzerine 2.5 bardak su boşaltılır. Arzu edildiği kadar tuz konulur ve orta hararetli ateşte 15 dakika pişirilir.

Not Suyunu çeken pilavın altı kapatıldıktan sonra üzerine bir havlu örtülürse pilav daha güzel demlenir.





AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Domatesli Pilav tarifi, Domatesli Pilav nasıl hazırlanır, Domatesli Pilav nasıl yapılır, Domatesli Pilav yemek tarifi, Domatesli Pilav yapılışı