Çoban Kavurma
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 kg kuşbaşı kuzu eti
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
3 adet çarliston biber
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarmısak
½ çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Halka halka doğranmış soğanlar, çarliston biberler, sarmısak ve et bir tencereye konulup harlı ateşte 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Kekiğin yarısı ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan ağzı kapalı olarak ve ateş kısılarak 1.5 saat kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine kekik serpilir.
Not Kesinlikle tahta kaşık kullanınız.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Çoban Kavurma tarifi, Çoban Kavurma nasıl hazırlanır, Çoban Kavurma nasıl yapılır, Çoban Kavurma yemek tarifi, Çoban Kavurma yapılışı