Elma Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg ufak sulu Amasya elması
3 adet karanfil
3 kahve fincan toz şeker
100 gr kaymak




HAZIRLANIŞI

İyice yıkanıp, soyulan elmaların çekirdekleri bir kabak oyacağı yardımı ile elmaların şekli bozulmadan çıkarılır (elmalar bütün kalmalıdır). Elmaların ortasına yarım kahve fincanı şeker konularak iki parmak suda, ağır ateşte yaklaşık 25 dakika pişirilir. Pişerken suyuna karanfil katılır. Soğuduktan sonra elmaların ortasına kaymak konularak servis yapılır.





AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Elma Tatlısı tarifi, Elma Tatlısı nasıl hazırlanır, Elma Tatlısı nasıl yapılır, Elma Tatlısı yemek tarifi, Elma Tatlısı yapılışı