Tarhana Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

150 gr tarhana
1 bardak su
1.5 lt et suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
100 gr kıyma
1 adet domates
½ çay kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI

Tarhana bir bardak su ile ıslatılır. Bir tencerede kıyma, tereyağı ile bir kaç kez çevrilerek kavrulur, rendelenmiş domates ilave edilir ve üzerine et suyu dökülür. Islatılmış tarhana yavaş yavaş dökülerek kaynayana kadar karıştırılır. On dakika kadar kaynatılarak pişirilir ve yarım kaşık tuz ilave edilir.

Not Üzerine kırmızı biberli tereyağ gezdirilebilir.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Tarhana Çorbası tarifi, Tarhana Çorbası nasıl hazırlanır, Tarhana Çorbası nasıl yapılır, Tarhana Çorbası yemek tarifi, Tarhana Çorbası yapılışı