Zeytinyağlı Ispanak

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg ıspanak
1 baş soğan
½ su bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı pirinç
yeteri kadar tuz




HAZIRLANIŞI

Ispanaklar 4-5 su yıkanır, iyice temizlenen ıspanaklar doğranır. Diğer tarafta bir tencerede doğranmış bir baş soğan yağ ile hafifçe çevrilir. Üzerine doğranmış ıspanak, şeker, pirinç ve çok az miktarda tuz ilave edilir 15 dakika kadar hiç su koymadan, suyunu çekinceye dek pişirilir.
Arzuya göre üzerine sarmısaklı yoğurt ilave edilir.

Not Ilık yenmesi tavsiye edilir.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Ispanak tarifi, Zeytinyağlı Ispanak nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Ispanak nasıl yapılır, Zeytinyağlı Ispanak yemek tarifi, Zeytinyağlı Ispanak yapılışı