Zeytinyağlı Pırasa

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg pırasa
1 çay bardağı zeytinyağ
2 adet havuç
1 çay fincanı pirinç
2 adet şeker
½ limon
yeteri kadar tuz




HAZIRLANIŞI

Pırasalar yıkanıp, ayıklandıktan sonra birer parmak kalınlığında, havuçlar ise tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Üzerine yıkanıp, ayıklanmış pirinç serpilir. Zeytinyağ ve bir bardak su ilavesi ile yarım saat pişirilir. Ilındıktan sonra üzerine yarım limon sıkılır.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Pırasa tarifi, Zeytinyağlı Pırasa nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Pırasa nasıl yapılır, Zeytinyağlı Pırasa yemek tarifi, Zeytinyağlı Pırasa yapılışı