Börecik
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2 adet yufka
½ paket taze kaşar
1 adet haşlanmış patates
Karabiber
Kızartmak için yağ
HAZIRLANIŞI
Yufkalar sekiz parçaya bölünür. Haşlanmış, soğutulmuş patates rendelenir ve rendelenmiş peynir ile karıştırılır. Bir tutam karabiber ilave edilir. Hazırlanan bu malzeme kestiğimiz yufkaların ortasına konur ve iki taraf da kapatılarak sigara böreği gibi rulo şeklinde sarılır. Bol yağda kızartılır.
Not Yufkanın ucu ıslatılırsa açılmaz.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Börecik tarifi, Börecik nasıl hazırlanır, Börecik nasıl yapılır, Börecik yemek tarifi, Börecik yapılışı