Güllaç

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 yaprak güllaç
1 kilo süt
1 bardak şeker
200 gr çekilmiş ceviz
1 bardak gül suyu
1 paket vanilya




HAZIRLANIŞI

Süt, şeker ve vanilya ile kaynatılır. Kaynayan süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır. Güllaçlar bu ılık süte batırılıp, çıkarılır ve bir payreks kaba yayılır. Aralarına ve güllaçların üzerine ceviz serpilir. Arzuya göre gül suyu konulur.

NOT İsteğe göre güllaca lohusa şekeri, hindistan cevizi rendesi veya kaymak ilave edilebilir.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Güllaç tarifi, Güllaç nasıl hazırlanır, Güllaç nasıl yapılır, Güllaç yemek tarifi, Güllaç yapılışı