Bulgur Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 paket domatesli bulgur
2 adet domates
½ paket tereyağ
yeteri kadar tuz
2 adet çarliston biber
1 adet soğan




HAZIRLANIŞI

Ufak ufak doğranmış soğan ve çarliston tereyağında çevrilir, üzerine rendelenmiş domates ilave edilip, bir iki taşım kaynatılır. Bulgur ilave edilir, bir iki kez karıştırılır ve üzerini bir parmak örtecek kadar su konulup, pişmeye bırakılır. Arzuya göre tuz ilave edilir. On dakika sonra yemeğimiz hazırdır.

NOT Tereyağ yerine margarin ve sıvıyağ da kullanabilirsiniz.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Bulgur Pilavı tarifi, Bulgur Pilavı nasıl hazırlanır, Bulgur Pilavı nasıl yapılır, Bulgur Pilavı yemek tarifi, Bulgur Pilavı yapılışı