Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kilo sıkmalık portakal
1 kilo kereviz
1 çay fincanı zeytinyağı
Az miktarda tuz
Yarım limon




HAZIRLANIŞI

Kerevizlerin sapları ayrılır. Gövde kısmının kabukları soyulup yarım limon sıkılmış suya halka halka doğranır. Diğer tarafta 1 kilo portakalın suyu sıkılır. Doğranan kerevizler bu suda yağ da ilave edilerek 20-25 dakika pişirilir. Ateşi söndürmeden 5 dakika önce kereviz yaprakları ince ince doğranarak kerevizlerin üzerine garnitür amaçlı serpiştirilir. Yemeğimiz hazırdır.



AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Portakallı Kereviz tarifi, Zeytinyağlı Portakallı Kereviz nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Portakallı Kereviz nasıl yapılır, Zeytinyağlı Portakallı Kereviz yemek tarifi, Zeytinyağlı Portakallı Kereviz yapılışı