Zeytinyağlı Portakallı Kereviz
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 kilo sıkmalık portakal
1 kilo kereviz
1 çay fincanı zeytinyağı
Az miktarda tuz
Yarım limon
HAZIRLANIŞI
Kerevizlerin sapları ayrılır. Gövde kısmının kabukları soyulup yarım limon sıkılmış suya halka halka doğranır. Diğer tarafta 1 kilo portakalın suyu sıkılır. Doğranan kerevizler bu suda yağ da ilave edilerek 20-25 dakika pişirilir. Ateşi söndürmeden 5 dakika önce kereviz yaprakları ince ince doğranarak kerevizlerin üzerine garnitür amaçlı serpiştirilir. Yemeğimiz hazırdır.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Portakallı Kereviz tarifi, Zeytinyağlı Portakallı Kereviz nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Portakallı Kereviz nasıl yapılır, Zeytinyağlı Portakallı Kereviz yemek tarifi, Zeytinyağlı Portakallı Kereviz yapılışı