Yufkalı Tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 adet tavuk
4 adet dil peyniri
100 gram kadar gravyer
1 bardak süt
1,5 yemek kaşığı un
Az tuz ve karabiber
1 yufka
Arzuya göre 100 gram kadar margarin ve sıvı yağ kullanılabilir.




HAZIRLANIŞI

Tavuk haşlanır ve ılınmaya bırakılır. Derisi soyulduktan sonra ufak ufak parçalar halinde ayıklanır. Diğer taraftan ufak ufak doğranmış dil peyniri, gravyer rendesi, süt, un tüm malzeme karıştırılır. Altı yağlanmış bir payrekse yufka yayılır. Tekrar yağlanır ve kalan yağ malzemeye ilave edilerek yufkanın üzerine dökülür. Üstü kapanır ve gravyer serpilir. 170 derecede 1 saat kadar pişirilir.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Yufkalı Tavuk tarifi, Yufkalı Tavuk nasıl hazırlanır, Yufkalı Tavuk nasıl yapılır, Yufkalı Tavuk yemek tarifi, Yufkalı Tavuk yapılışı