İncir Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kutu incir
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı toz şeker
250 gram ceviz




HAZIRLANIŞI

İncirler yıkanıp sapları ve dipleri kesilir ve dörde ayrılır (+ işareti şeklinde kesilerek). Sıcak suda 3 saat kadar bekletilir. Daha sonra sudan çıkarılır ve altı düz bir tencereye konulur. Toz şeker incirlerin üzerine eşit miktarda gelecek şekilde ilave edilir.
Üzerini örtecek kadar su konur ve suyu çekene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılacağı zaman üzerine dövülmüş ceviz ilave edilir.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: İncir Tatlısı tarifi, İncir Tatlısı nasıl hazırlanır, İncir Tatlısı nasıl yapılır, İncir Tatlısı yemek tarifi, İncir Tatlısı yapılışı