Sebze Çorbası (mısırlı)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 orta boy havuç
2 adet kereviz
1 yemek kaşığı margarin
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı dondurulmuş mısır
1 kutu çiğ krema (cream fresh)




HAZIRLANIŞI

Havuç ve kerevizler yıkanıp ayıklandıktan sonra ufak ufak doğranır. Kaynamakta olan 2 litre suya önce pirinç sonra havuç ve mısır; pişmesine yakın ince doğranmış kereviz yaprakarı atılır. Çorba ılındıktan sonra 1 kutu krema yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. 1 taşım daha kaynatılır. Arzu edildiği kadar tuz ve karabiber ilave edilir.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Sebze Çorbası (mısırlı) tarifi, Sebze Çorbası (mısırlı) nasıl hazırlanır, Sebze Çorbası (mısırlı) nasıl yapılır, Sebze Çorbası (mısırlı) yemek tarifi, Sebze Çorbası (mısırlı) yapılışı