Sebze Çorbası (mısırlı)
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2 orta boy havuç
2 adet kereviz
1 yemek kaşığı margarin
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı dondurulmuş mısır
1 kutu çiğ krema (cream fresh)
HAZIRLANIŞI
Havuç ve kerevizler yıkanıp ayıklandıktan sonra ufak ufak doğranır. Kaynamakta olan 2 litre suya önce pirinç sonra havuç ve mısır; pişmesine yakın ince doğranmış kereviz yaprakarı atılır. Çorba ılındıktan sonra 1 kutu krema yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. 1 taşım daha kaynatılır. Arzu edildiği kadar tuz ve karabiber ilave edilir.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Sebze Çorbası (mısırlı) tarifi, Sebze Çorbası (mısırlı) nasıl hazırlanır, Sebze Çorbası (mısırlı) nasıl yapılır, Sebze Çorbası (mısırlı) yemek tarifi, Sebze Çorbası (mısırlı) yapılışı