Erişte
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 paket erişte
2 yemek kaşığı margarin (tereyağı tavsiye olunur)
Az tuz
HAZIRLANIŞI
1 paket eriştenin 3/4'ü kaynamakta olan tuzlu suya atılır. 10 dakika kadar haşlandıktan sonra bir tel süzgeçte süzülür ve üzerine bol suğuk su gezdirilir. Başka bir kapta hafifçe kızdırılmış yağda, kalan erişte pembeleşene kadar çevrilir. Suyu süzülmüş, haşlanmış erişte ile hafifçe kavrulan erişte karıştırılır. Üzerine kalan yağ çiğ olarak konur ve ateşin altı açılarak birkaç kez hızlıca çevrilir. Yemeğimiz hazırdır.
Not Kesinlikle tahta kaşık kullanınız.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Erişte tarifi, Erişte nasıl hazırlanır, Erişte nasıl yapılır, Erişte yemek tarifi, Erişte yapılışı