İrmik Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

7 yemek kaşığı irmik
1,5 kilo süt
8 yemek kaşığı şeker
100 gram krem şanti
200 gram ceviz
1 paket vanilya




HAZIRLANIŞI

İrmik, süt ve şeker ağır ateşte tahta bir kaşık yardımıyla koyulaşana kadar pişirilir. Piştikten sonra vanilya ilave edilir. Derince bir payreks kap ıslatılarak bütün malzeme dökülür. Buzdolabına konulur ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra üzerine önce krem şanti daha sonra dövülmüş ceviz ilave edilir.

Not Tatlının pürtüksüz olması için ılıkken bir mixer yardımıyla pütürsüz hale getirilmesi tavsiye olunur.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: İrmik Tatlısı tarifi, İrmik Tatlısı nasıl hazırlanır, İrmik Tatlısı nasıl yapılır, İrmik Tatlısı yemek tarifi, İrmik Tatlısı yapılışı