Kabak Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 kilo kadar doğranmış, ayıklanmış tatlı kabağı
Yarım kilo toz şeker
200 gram çekilmiş ceviz




HAZIRLANIŞI

Kabaklar yıkanıp iri parçalar halinde doğranır ve altı düz bir tencereye dizilir. Üzerine şekerin tamamı ilave edilir, tencerenin kapağı kapanır. Yaklaşık 4-5 saat kadar bu şekilde bırakılır. Bu sürenin sonunda kabak hafifçe sulanır. Bu şekilde kısık ateşe konur. 1 saat kadar ağır ateşte pişirilir. Ilındıktan sonra üzerine çekilmiş ceviz serpilir.

Not Kabaklar akşamdan ıslatılarak sabahleyin pişirilirse daha lezzetli olur. Zamanı kıymetli olanlar için bekletmeye gerek yoktur. Şekerin üzerine 3 bardak kadar su ilave edilip pişirilebilir.





AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Kabak Tatlısı tarifi, Kabak Tatlısı nasıl hazırlanır, Kabak Tatlısı nasıl yapılır, Kabak Tatlısı yemek tarifi, Kabak Tatlısı yapılışı