Tavuk Suyu Çorba

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 adet Tavuk
½ paket arpa şehriye
½ limon
1 adet yumurta
yeterince tuz




HAZIRLANIŞI

Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkandıktan sona bir buçuk litre kadar suda pişene dek ( 25 dakika kadar) haşlanır. Daha sonar tavuk çıkarılır ve kaynamakta olan suya şehriye atılır, on dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır. Çorba ılındıktan sonar limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır ve azar azar çorbaya ilave edilir. Yeterince tuz konulur.
Not Tavuğun beyaz etlerinden çorbanın içine didiklenerek konursa daha lezzetli olur.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Tavuk Suyu Çorba tarifi, Tavuk Suyu Çorba nasıl hazırlanır, Tavuk Suyu Çorba nasıl yapılır, Tavuk Suyu Çorba yemek tarifi, Tavuk Suyu Çorba yapılışı