Yalancı Mantı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
1 su bardağı sıvıyağ
Az tuz-karabiber
Yarım kilo yoğurt
2-3 diş sarımsak
4 adet yufka




HAZIRLANIŞI

İçi için yarım kilo kıyma ile 1 kaşık sıvıyağ ve ince doğranmış soğan 1-2 dakika kadar kavrulur. Çok az karabiber ve çok az tuz ilave edilir. Diğer taraftan yufkalar 4'e bölünür. Her bir yufka hafifçe yağlanarak bu malzeme yufkanın kenarlarına serpilir ve sigara böreği şeklinde yuvarlanır. Daha sonra rulo halindeki bu yufkalar kendi etrafında döndürülerek halka şekline getirilir ve yufkaların ucu hafifçe ıslatılarak yapıştırılır. Üzerine sıvı yağ sürülerek fırına verilir. 1 saate yakın 170 derecede pişirilir.

Not Dövülmüş sarımsak ile karıştırılan yoğurt börek ılık iken üzerine dökülürse daha lezzetli olur.
Öneri Üzerine tereyağ ve kırmızı biber çevrilerek konulabilir.



AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Yalancı Mantı tarifi, Yalancı Mantı nasıl hazırlanır, Yalancı Mantı nasıl yapılır, Yalancı Mantı yemek tarifi, Yalancı Mantı yapılışı