Sebze Çorbası ( ıspanaklı )

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 litre su
Yarım kilo ıspanak
2 havuç
1 adet kereviz
1 avuç şehriye
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet patates
1 adet soğan
Az tuz
1 limon




HAZIRLANIŞI

Kaynamakta olan suya bütün malzeme yıkanmış, ayıklanmış ve doğranmış olarak atılır. Sebzeler yumuşayınca ılınmaya bırakılır. Bir el mixeri yardımıyla bütün malzeme çekilir. Daha sonra yağ ilave edilir. Ateşin altı açılır. Kaynamaya başlayınca 1 avuç tel şehriye atılır. 4-5 dakika da bu şekilde pişirilir. Piştikten sonra limon suyu ilave edilir.

Not Et suyu sağlık açısından yağlı ve kolesterol artırıcı özelliğe sahip olduğu için çorbalarımızda et suyu kullanılmamaktadır. Arzuya göre et suyu ve tavuk suyu ilave edilebilir.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Sebze Çorbası ( ıspanaklı ) tarifi, Sebze Çorbası ( ıspanaklı ) nasıl hazırlanır, Sebze Çorbası ( ıspanaklı ) nasıl yapılır, Sebze Çorbası ( ıspanaklı ) yemek tarifi, Sebze Çorbası ( ıspanaklı ) yapılışı