Peynir Sufle
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 adet bayat tost ekmeği
250 gr gravyer
2 yemek kaşığı margarin
750 gr süt
4 yumurtanın sarısı
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Ekmeğin kabukları kesilir ve her iki tarafına yağ sürülür ve hafifçe yağlanmış bir payreks kaba dizilir. Ekmeklerin üzerine rendelenen peynirin yarısı serpilir ve sütle çırpılmış yumurta sarıları üzerine gezdirilir. Tekrar tost ekmeği döşenir, aynı işlem tekrarlanır. En üste rendelenmiş peynir konularak 170 derece fırında 50 dakika pişirilir.
Not 1 saat kadar buzdolabında dinlendirilirse daha başarılı bir sonuç elde edilir.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Peynir Sufle tarifi, Peynir Sufle nasıl hazırlanır, Peynir Sufle nasıl yapılır, Peynir Sufle yemek tarifi, Peynir Sufle yapılışı