Pastırmalı Yumurta
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
200 gr pastırma
Kişi başına 2 yumurta
2 kaşık margarin (tereyağı tercih edilir)
HAZIRLANIŞI
Altı düz bir teflon tavaya hafifçe kızdırılmış yağ ve ortadan ikiye bölünmüş pastırma dilimleri konulur. Bir kaşık yardımıyla pastırmalar ateşte çevrilir. Pastırmalar hafifçe piştikten sonra yumurtalar bütün olarak pastırmaların üzerine kırılır. Ateşin altı iyice kısılır. Yumurta sarıları tam katılaşmadan kayısı kıvamına gelince yemeğin altı kapatılır.
Not Yemek sofraya oturulmadan az önce pişirilmelidir.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Pastırmalı Yumurta tarifi, Pastırmalı Yumurta nasıl hazırlanır, Pastırmalı Yumurta nasıl yapılır, Pastırmalı Yumurta yemek tarifi, Pastırmalı Yumurta yapılışı