Süt Aşuresi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

8 bardak süt
1 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker

Üstü için
Nar
Üzüm
Fındık
Mandalina
Ceviz (arzuya göre)




HAZIRLANIŞI

Sütün içine un ilave edilip tahta bir kaşıkla kaynayana kadar devamlı karıştırılır. Kaynadıktan 5 dakika sonra şeker ilave edilir, 1-2 taşım daha kaynatılır. Bir kaseye alınır. Ilınmaya başlayınca 5 dakika kadar el mikseriyle çırpılır ve buzdolabına konur. Soğuduktan sonra üzerine mevsim meyveleri konulup, fındık ve cevizle süslenir.

Not Muhallebisi koyu olursa 1 bardak daha süt ilave edilebilir.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Süt Aşuresi tarifi, Süt Aşuresi nasıl hazırlanır, Süt Aşuresi nasıl yapılır, Süt Aşuresi yemek tarifi, Süt Aşuresi yapılışı