Süt Aşuresi
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
8 bardak süt
1 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
Üstü için
Nar
Üzüm
Fındık
Mandalina
Ceviz (arzuya göre)
HAZIRLANIŞI
Sütün içine un ilave edilip tahta bir kaşıkla kaynayana kadar devamlı karıştırılır. Kaynadıktan 5 dakika sonra şeker ilave edilir, 1-2 taşım daha kaynatılır. Bir kaseye alınır. Ilınmaya başlayınca 5 dakika kadar el mikseriyle çırpılır ve buzdolabına konur. Soğuduktan sonra üzerine mevsim meyveleri konulup, fındık ve cevizle süslenir.
Not Muhallebisi koyu olursa 1 bardak daha süt ilave edilebilir.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Süt Aşuresi tarifi, Süt Aşuresi nasıl hazırlanır, Süt Aşuresi nasıl yapılır, Süt Aşuresi yemek tarifi, Süt Aşuresi yapılışı