Hünkar Beğendi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 5

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kilo patlıcan
2 su bardağı süt
1 çay fincanı un
2 yemek kaşığı margarin
Az tuz




HAZIRLANIŞI

Bir tencerede yağ hafifçe eritilir. Cızırdamaya başladığı zaman üzerine tuz serpermiş gibi un ilave edilir ve bu arada hızlı hızlı karıştırılır. Unun topak topak olmaması için un ilave edilmeye başlandığı zaman ateşin altı hafifçe kısılır. Karıştırma işlemine hiç ara vermeden yavaş yavaş süt ilave edilir ve karışım koyulaşıncaya kadar bu işleme devam edilir. Koyulaşınca ateşin altı kapatılır. Öte yandan patlıcanlar fırın tepsisine dizilir ve fırın ızgarası yakılarak iyice yumuşayıncaya kadar közlenir. Közlenen patlıcanlar fırından alınıp bir kağıt üzerine çıkarılır ve ortası yarılarak bir kaşık yardımıyla beyaz kısımları çıkarılıp bir ekmek tahtasının üzerine konur. 1-2 defa bıçakla doğrandıktan sonra hazırladığımız beşamelin içine atılır. Az tuz ilave edilir. 1-2 taşım da patlıcanlarla sos beraber çevrilir. Servis tabağına alınan beğendinin üzerine sote etin suyundan bir kepçe gezdirilebilir.

NOT Tereyağ yerine margarin ve sıvıyağ da kullanabilirsiniz.




AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Hünkar Beğendi tarifi, Hünkar Beğendi nasıl hazırlanır, Hünkar Beğendi nasıl yapılır, Hünkar Beğendi yemek tarifi, Hünkar Beğendi yapılışı