Yoğurt Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6 çay bardağı un yada 3 bardak un 3 bardak irmik
1 çay bardağı margarin
3 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı yoğurt
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için
1/2 limon suyu
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su




HAZIRLANIŞI

Yumurta, şeker, hafifçe eritilmiş yağ birkaç dakika çırpılır ve yoğurt ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Rendelenmiş limon kabuğu ve una karıştırılmış kabartma tozu ilave edilip 1-2 kez daha karıştırılır ve kalın kenarlı yağlanmış bir payrekse dökülür. 170 derecede 45 dakika kadar pişirilir. Diğer yanda su ve şeker kaynatılıp limon suyu ilave edilerek şerbet hazırlanır. Tatlı soğuyunca şerbet sıcak olarak ilave edilir. Tam tersi de yapılabilir, şerbet soğuk tatlı sıcak olabilir.





AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Yoğurt Tatlısı tarifi, Yoğurt Tatlısı nasıl hazırlanır, Yoğurt Tatlısı nasıl yapılır, Yoğurt Tatlısı yemek tarifi, Yoğurt Tatlısı yapılışı