Elmalı Muzlu Tatlı
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
5 adet ekşi elma
4 adet muz
1 adet vanilyalı puding
Yarım kilo süt
1 kahve fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
100 gram fıstık
HAZIRLANIŞI
Vanilyalı puding yarım kilo süt ile pişirilir. Diğer tarafta yıkanıp ayıklanmış ve kabuğu soyulmuş elmalar kuşbaşı doğranır. Şeker de eklenerek pişirilir ve püre şekline getirilir. Ilınınca üzerine tarçın ilave edilir ve bir payreks kalıba dökülür. Soğuyan elmaların üzerine halka halka kesilmiş muz döşenir. Onun da üzerine ılınmış vanilyalı puding dökülür. Bir bıçak yardımıyla üzeri düzeltilir. Soğuduktan sonra üzerine çekilmiş fıstık ilave edilir.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Elmalı Muzlu Tatlı tarifi, Elmalı Muzlu Tatlı nasıl hazırlanır, Elmalı Muzlu Tatlı nasıl yapılır, Elmalı Muzlu Tatlı yemek tarifi, Elmalı Muzlu Tatlı yapılışı